O PODJETJU

O podjetju

Podjetje Elko Maribor d.o.o. je vodilni proizvajalec na področju razvoja proizvodnje in prodaje asinhronskih elektromotorjev, črpalk za čisto in umazano – fekalno vodo ter livarskih proizvodov iz aluminijevih zlitin in je poznano tako v Sloveniji kot tudi v svetu.

Podjetje nadaljuje svojo petdesetletno tradicijo razvoja, proizvodnje in prodaje izjemno kvalitetnih ročno navitih elektromotorjev, črpalk za pitno in umazano vodo, črpalk za fekalije, rinežev. Pomemben del proizvodnje pa predstavlja tudi livarska dejavnost z mehansko obdelavo, kjer izdelujemo izdelke iz aluminija in bakrovih zlitin ter jih tudi mehansko obdelamo. Elko Elektrokovina ima okoli 100 zaposlenih in letne prihodke od prodaje 4mio. EUR. Podjetje razprostira svoje proizvodne prostore  na približno 35.000m2 na Tržaški cesti 23 v Mariboru, kjer nastajajo izdelki.

Na tej lokaciji je tudi servis in prodajalna na drobno, ki je bogato založena z rezervnimi deli pa tudi z večjim izborom posamičnih tipov elektromotorjev in črpalk. 

Kakovost

Blagovna znamka Elko Elektrokovina je sinonim za zanesljivost in kvaliteto in jo priznavajo tako kupci po vsem svetu zlasti v EU, na Bližnjem vzhodu, v Rusiji in Sloveniji. Družbo predstavljamo vsi zaposleni.  Dolgoročna odlična poslovnost izhaja iz osebne in skupne motivacije ter medsebojnega zaupanja. Kakovost naših storitev zagotavljamo z odlično strokovno usposobljeni sodelavci, ki s svojim znanjem, delom in prizadevanji želimo zadovoljiti stroge kriterije naših kupcev. Podjetje želi biti okolju prijazno podjetje, ki svoje dejavnosti izvaja z čim manjšimi tveganji za zaposlene, kupce in okolje.

Potrditev o naši zavezanosti kvaliteti proizvodov in storitev smo dobili s podelitvijo mednarodnega certifikata ISO 9001, naša usmeritev k varovanju okolja pa je potrjena s podelitvijo mednarodnega certifikata ISO 14001.   

Certifikati, ki so smo jih pridobili so dodatna garancija za kakovost naših izdelkov. Vsi procesi so usmerjeni v učinkovitost in urejenost pri čem nam o pomagajo vpeljani standardi in druge metode (5S.

ISO 9001:2015– Mednarodni (ISO) standard za sistem vodenja kakovosti
ISO 14001:201 5– Mednarodni (ISO) okoljski standard

Kontrola kakovosti in sledljivosti

Kontrolo kakovosti izvajamo z usposobljenim osebjem in sodobnimi merilnimi napravami, po predpisanih ali zahtevanih nadzorih in meritvah zakonodajalca ali kupca, ter izdelamo želeno dokumentacijo in poročila kontrole z vzpostavljeno sledljivostjo procesov s čim dokazujemo skladnost proizvodov.

Imate vprašanje?

Z veseljem priskočimo na pomoč!